ΕΣΠΑ eShop - Κατασκευή e-Shop με επιδότηση ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ e-Shop

Κατασκευή e-Shop με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ 100%

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με φυσικό κατάστημα (ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού)
Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε τριάντα μία (31) ημέρες, ήτοι από 22/2/2021 μέχρι και 24/3/2021.
ΕΣΠΑ e-λιανικό

Τελευταία ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου, 07:17

Η κατασκευή ηλ. καταστήματος με 100% χρηματοδότηση σας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να εισέλθετε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ειλικρινά χωρίς να υπερβάλλουμε, μία "once in a lifetime" ευκαιρία να φτιάξετε ένα e-Shop υψηλών προδιαγραφών, αισθητικής και επιδόσεων. Εγγυόμαστε ότι η λύση μας είνα η καλύτερη που θα βρείτε στην αγορά. Μην διστάζετε, τώρα είναι η ώρα!

Γιατί e-Shop με την Aegean IT
 • 16 χρόνια εμπειρίας στο digital retail και το e-commerce.
 • Ιδιόκτητη πλατφόρμα ηλ. εμπορίου νέας γενιάς.
 • Άμεση εκκίνηση από τον ανταγωνισμό.
 • Ολοκληρωμένες υπηρεσίες προώθησης και ανάπτυξης.
 • Πλήρης υποστήριξη από την αρχή μέχρι το τέλος.
 • Μόνο ευχαριστημένοι πελάτες.
 • Λεπτομέρεια στην εκτέλεση.
 • Χρεώσεις χωρίς κρυφούς όρους.
Δυνητικοί ωφελούμενοι
Σημαντική διευκρίνιση
Δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας, η μεθοδολογία αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί είναι η συγκριτική. Από τη στιγμή που θα εγκριθεί η πρότασή σας και γίνει η ένταξη της αίτησή σας στο πρόγραμμα, ότι ποσό διαθέσετε για την κατασκευή του e-shop σας, θα τα πάρετε πίσω 100%. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Εάν καλύπτετε τις κάτωθι προϋποθέσεις μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης:

 • Η επιχείρηση έχει συσταθεί έως και την 30/09/2019 ή εάν είναι νεοσύστατη, να έχει συσταθεί από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.
 • Έχει το λιανεμπόριο είτε ως κύρια δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.
 • Διατηρεί φυσικό κατάστημα.
 • Έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιλέξιμης δραστηριότητας στην έδρα ή/και σε υποκαταστήματα της επιχείρησης για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής.
 • Έχει μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών της κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019 (ΠΕΔΙΟ 312 Φ2). Εάν είναι νεοσύστατη, η μείωση είναι 100%.
 • Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που έχει λάβει στο παρελθόν η επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή τη Δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 € μέσα σε μία τριετία.

Επικοινωνήστε με το λογιστικό σας γραφείο για να ενημερωθείτε εάν είστε ωφελούμενος για τη δράση ΕΣΠΑ e-λιανικό.

Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο.

Πακέτο προσφοράς ΕΣΠΑ e-Shop

Ακολουθούν οι μέγιστες εργασίες που μπορούμε να προσφέρουμε για την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Στην περίπτωση που προτιμάτε ή έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τη διαχείριση μόνος/μόνη σας, τότε αρκεί η συνδρομή στην πλατφόρμα μας με κόστος 348,00 € για 1 έτος.

 • Υποβολή και διαχείριση αίτησης δημόσιας χρηματοδότησης.
 • Συμβουλευτική υπηρεσία ανάπτυξης στρατηγικής.
 • Φωτογράφιση των προϊόντων.
 • Κατασκευή μοναδικής διεπαφής χρήστη στην ιδιόκτητη πλατφόρμα μας.
 • Εικαστικές εργασίες (π.χ. δημιουργία λογοτύπου).
 • Μεταφόρτωση προϊόντων (όχι μεταφορά).
 • Δημιουργία μοναδικού περιεχομένου.
 • Φιλοξενία στην υποδομή μας στο υπολογιστικό νέφος.
 • Τεχνική υποστήριξη.
 • Εγγύηση απόδοσης ταχύτητας του e-Shop.
 • Προώθηση στα Social Media και στη Google Ads (πλάνο 6 μηνών, δεν καλύπτει το κόστος των διαφημίσεων).

Θα σας βοηθήσουμε να επεκτείνετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Με την επιτυχημένη στρατηγική μας, για την προώθηση του e-Shop σας, θα αναπτύξουμε την επιχείρησή σας, μαζί.

Κοστολόγηση έργου

Προσφέρουμε λύσεις για όλους τους προϋπολογισμούς: από 608.00 € έως 5,000.00

Συχνές ερωτήσεις

Αν κατάλαβα καλά, θα πληρώσω με δικά μου κεφάλαια;
Ναι, αλλά εάν καλύπτετε τις βασικές προϋποθέσεις και εγκριθεί η αίτησή σας, θα τα πάρετε πίσω 100%. Η διαδικασία έχει ως εξής:

 • Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης για λήψη ενάριθμου κωδικού
 • Ένταξη στους ωφελούμενους της δράσης
 • Ανάθεση έργου για την κατασκευή του e-shop σας, με χρονοδιάγραμμα 6 μηνών
 • Υποβολή αιτήματος επαλήθευσης – πιστοποίησης εώς 1 μήνα μετά την ολοκλήρωση του έργου
 • Διενέργεια διοικητικού ελέγχου φυσικού και οικονομικού αντικειμένου από τον ΕΦΕΠΑΕ
 • Γραπτή ενημέρωση ωφελούμενου με τα αποτελέσματα της πιστοποίησης
 • Καταβολή της δημόσιας χρηματοδότησης

Ποιά καταστήματα καλύπτει το πρόγραμμα;
Οποιαδήποτε επιχείρηση με ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού, είτε ως κύρια δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα. Για να δείτε τους κωδικούς σας συνδεθείτε στο TAXISNET και πλοηγηθείτε στο: Προσωποποιημένη Πληροφόρηση > Στοιχεία Μητρώου Επιχείρησης.

Υπάρχει περίπτωση να προστεθεί ο ανάλογος ΚΑΔ;
Μπορεί να προστεθεί ο ανάλογος ΚΑΔ από 47, συναφής με το αντικείμενο σας, με ημερομηνία έναν μήνα πίσω και να ισχύει εφόσον η ημερομηνία της απόφασης είναι η 12η Φεβρουαρίου. Ωστόσο είναι στην ευχέρεια των οργάνων αξιολόγησης να το δεχτούν, καθώς δεν θα είναι ο ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα.

Η επιχορήγηση καλύπτει το ΦΠΑ;
Όχι, το ΦΠΑ το πληρώνει η επιχείρηση.

Ο δικαιούχος της δράσης έχει κάποιες υποχρεώσεις;
Είναι αλήθεια πώς οι υποχρεώσεις για τους δικαιούχους του προγράμματος είναι πολλές. Μια από αυτές είναι η υποχρέωση ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τη στήριξη που έχει λάβει από συγχρηματοδοτουμένους πόρους Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, τοποθετώντας, στο site και στο eshop, banners, καθώς και μία αφίσα με πληροφόρηση σχετικά με το έργο (μέγεθος Α4), σε σημείο εύκολα ορατό από το κοινό στο φυσικό κατάστημα.

Σε ποιούς απευθύνεται τελικά αυτό το πρόγραμμα;
Απευθύνεται σε επιχειρήσεις/εταιρείες που έχουν έναν προϋπολογισμό από 1.000 € έως 5.000 € και σκοπεύουν να κατασκευάσουν ένα e-shop υψηλών προδιαγραφών χρησιμοποιώντας τα χρήματα της επιχορήγησης για την κατασκευή του και το δικό τους κεφάλαιο για την περαιτέρω ανάπτυξή του και υποστήριξη, όπως για παράδειγμα, να το αξιοποιήσουν για την προώθηση του.

Μου αναλύεται τον όρο για ηλεκτρονικές πληρωμές στο ηλ. κατάστημα;
Ναι. Κυρίως αναφέρεται σε πληρωμές με πιστωτικές κάρτες. Αυτό σημαίνει πως υποχρεωτικά θα πρέπει να ανοίξετε κωδικό στην τράπεζά σας για online πληρωμές. Δείτε όμως ποιο είναι το πρόβλημα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει και πάνω από έναν μήνα, οπότε, δεν είναι σίγουρο πώς, όταν θα αρχίσουν οι εγκρίσεις, το e-shop θα μπορεί να προσφέρει πληρωμές με κάρτες για να περάσει τον έλεγχο. Ωστόσο και εδώ σας έχουμε καλυμμένους. Η πλατφόρμα μας περιέχει έτοιμο σύστημα για συναλλαγές με κάρτες, οπότε δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε για την έγκριση.

Η προσφορά σας περιέχει μια συνεργασία 1 έτους. Τι θα γίνει μέσα σε αυτόν τον χρόνο;
Στόχος μας είναι να αναπτυχθείτε μαζί μας. Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο του digital e-commerce, έχουμε αναπτύξει στρατηγικές και ροές διαδικασιών που αποδίδουν τα μέγιστα στις επιχειρήσεις που αναλαμβάνουμε. Βάση ενός γενικού πλάνου έχουμε χωρίσει τις περιόδους ανάπτυξης σε τριμηνιαίες, με μέγιστο τα 3 έτη. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ψηφιακή σας παρουσία θα έχει φτάσει στο ύψιστο της απόδοσής της.

Τι εννοείτε με τον όρο άμεση εκκίνηση;
Στην Aegean IT δεν χρησιμοποιούμε πλατφόρμες ανοικτού κώδικα όπως οι ανταγωνιστές μας. Έχουμε αναπτύξει το δικό μας λογισμικό, με το οποίο μπορούμε να παραδώσουμε ένα e-Shop ακόμη και σε 1 ημέρα, αν πούμε πώς έχουμε τα προϊόντα και το περιεχόμενο έτοιμα. Αυτό σας βοηθάει να ξεκινήσετε τις online πωλήσεις πιο γρήγορα από τον ανταγωνισμό και να έχετε στην κατοχή σας ένα e-shop που δεν σας δημιουργεί πονοκέφαλο με το να χαλάει ή να είναι αργό.

Μπορώ να μάθω περισσότερα για την πλατφόρμα σας;
Στον υπερσύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πλατφόρμα μας: Πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η πλατφόρμα σας είναι συμβατή με τις απαιτήσεις υλοποίησης για το ΕΣΠΑ e-Shop;
Ναι, είναι πλήρως συμβατή με τις απαιτήσεις υλοποίησης. Σε συνεργασία με το ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ έχουμε προχωρήσει στην ανάπτυξη των απαιτήσεων.

Αλλού μου είπαν για το SEO. Εσείς προσφέρετε υπηρεσίες SEO;
Ναι, προσφέρουμε. Να σας πούμε την αλήθεια όμως, η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία. Θέλετε να περιμένετε να βγείτε κάποια στιγμή στην "πρώτη σελίδα" της Google, ενώ οι ανταγωνιστές σας διαφημίζονται και σας τρώνε την πίτα; Γι' αυτό η αυστηρή μας άποψη επί του θέματος είναι να αξιοποιούμε πάντα τις διαφημίσεις για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Έχω φωτογραφίες από κινητό για τα προϊόντα μου. Κάνουν;
Κατά 80% όχι. Οι φωτογραφίες είναι ένα σημείο που επιμένουμε έντονα. Μπορείτε να έχετε ένα e-shop με το πιο σύγχρονο design και την υψηλότερη αισθητική που μπορεί να πετύχει μια σοβαρή εταιρεία του χώρου, αλλά αν οι φωτογραφίες δεν είναι επαγγελματικές, το e-shop σας θα δείχνει "δεύτερο". Αντιθέτως, αν οι φωτογραφίες των προϊόντων είναι επαγγελματικές, ακόμη και το πιο λιτό, απλό design θα απογειωθεί.

Δίνετε εγγυήσεις μαζί με το παραδοτέο έργο σας;
Ναι. Δίνουμε εγγύηση συμβατότητας, χωρίς λάθη λειτουργίας (κάτι που καμία πλατφόρμα δεν μπορεί να το προσφέρει), απόδοσης ταχύτητας και πωλήσεων.

ή

Αφήστε μας ένα ηλ. μήνυμα από τη φόρμα επικοινωνίας